Bredt udvalg af Blandingsbatteri og vandhaner 

Hvad er forskellen på blandingsbatteri og vandhane?

Blandingsbatteri og vandhane er forskellige ord for det samme (lige som det i VVS-branchen også kaldes armatur). Til gengæld er der forskel på blandingsbatteri og batteri. Men vandhane, armaturer og blandingsbatterier er altså det samme. Så er det ligesom slået fast.

Blandingsbatteri og batteri

De vandhaner (batterier), hvor vandtemperaturen justeres ved at dreje på den varme hane og den kolde hane kaldes to-grebs-vandhaner (batterier).

Et blandingsbatteri derimod er en et-grebs-vandhane, hvor vandtemperaturen justeres med kun et greb/håndtag. Det kaldes et blandingsbatteri, fordi det kolde og varme vand blandes.

Fordele ved blandingsbatteriet

I dag laves langt de fleste vandhaner med ét greb til at justere temperaturen med, altså blandingsbatterier. Det er der en god grund til, for det er mange fordele ved blandingsbatteriet:

 • Vandet tempereres hurtigere/lettere med ét greb
  • Du sparer derved på vandet
 • Vandsparefunktion: Der er indbygget en ”modstand” i blandingsbatteriet, når der udledes 60% af den maksimale udledning.
  • Skal der mere tryk på vandet, kan du skrue yderligere op
 • Termostatstyring
  • Den ønskede temperatur på vandet (eksempelvis i bruseren) kan forudstilles
  • Temperaturen kan holdes konstant

Vandhane med vandsparefunktion

Du kan spare endnu mere vand ved at få installeret en vandsparehane. Hanen falder automatisk tilbage til halv vandmængde, når du slipper grebet på vandhanen. En enorm mængde vand bliver sparet og det kan ses på vandregningen.

Stort udvalg af vandhaner

Er du på udkig efter en ny vandhane, kan du finde inspiration i vores udvalg på webshoppen her

Vi har vandhaner/blandingsbatterier i forskellige materialer og designs samt med forskellige funktioner - dermed er vi sikre på, at vi har en vandhane som matcher resten af dit badeværelse. 

Levering og montering er med i prisen

Når du køber en vandhane hos os, er levering og montering med i prisen - på den måde er du sikker på, at vandhanen monteres/installeres korrekt.

Vi dækker følgende områder: Nyborg, Ørbæk, Frørup, Ullerslev, Langeskov, Aunslev, Bovense og Kerteminde. Tøv derfor ikke med at tage kontakt til os. Vi kommer gerne ud til en uforpligtende snak.

Læs mere om: