Tips til badeværelsesbelysning

En badeværelseslampe er ikke bare en badeværelseslampe – derfor hjælper VVS Kurt Hansen dig med at vælge rigtigt. Ved at skabe det perfekt lys på badeværelset, så vil det ikke mindst gøre badeværelset mere brugbart, det vil også få badeværelset til at fremstå mere gennemført. 

Hvilke lamper kan jeg sætte op på mit badeværelse?

Du kan vælge mellem mange typer badeværelseslamper, som egner sig til vådrum - herunder eksempelvis badeværelser og bryggers. Flere producenter laver i dag både led spot, pendeller og væglamper til badeværelser, men faktisk kan du anvende de fleste lamper på dit badeværelse, så længe du overholder reglerne for lamper i vådrum.  

En anden mulighed er lys med regulering – f.eks. i led indbygningsspots eller få installeret indirekte lys under badeværelsesmøbler og toilettet. Denne slags belysning kan du bruge til at skabe en hyggestemning, men den er også god som natbelysning, så du undgår at vågne for meget, hvis du er oppe om natten.

Læs mere om mulighederne for badeværelsesbelysning på Bedre Bad – Bedre Energi's hjemmeside.

Du kan med fordel besøge vores flotte badudstilling, som forhåbentligt kan give dig en masse inspiration angående belysning. Her har du mulighed for at se en masse spændende og flotte løsninger, og mon ikke der netop er en løsning, som kan dække dine præferencer og behov. Du finder vej til vores flotte udstilling her.

Placering af badværelseslamper

Når du placerer dine lamper skal du have fokus på lyset ved dit badeværelsesspejl og sammenspillet med belysningen i det omkringliggende rum. For at få den bedste belysning af ansigtet skal du placere lamperne ved dit spejl i hovedhøjde og også gerne ovenover spejlet – her kan du f.eks. købe et spejl med lys indbygget. Derudover kan for lav belysning i det omkringliggende rum skabe kontraster, der generer dit syn, derfor er det nødvendigt at oplyse resten af rummet med flere lamper, og det kan du gøre på flere måder – læs mere her i artiklen fra Bedre Bad – Bedre Energi.

Du kan altså med fordel tilføje belysning ved spejlet, som giver et rigtig godt lys. Det betyder, at samtlige familiemedlemmer i husstanden kan få glæde af spejllyset. 

Er farven på din badeværelsesbelysning rigtig?

Om din badeværelseslampe afgiver et koldt eller varmt lys har betydning for, hvordan du oplever farver på dit badeværelse. Derfor er det vigtigt at ramme en farve, der matcher lyset udenfor, ellers vil f.eks. sminke ikke se ud som planlagt, når du går uden for din dør. Vær derfor især opmærksom på farveægtheden på lamperne ved dit spejl, og her er mulighederne mange – se mere her.

Råd om lamper til badeværelse – en del af totalløsningen

Når du benytter dig af vores tilbud om en totalløsning på renovering eller nyt badeværelse, kan vi også tænke belysning ind ved indretning af badeværelset.

Ring og hør mere på tlf. 65 31 14 24.

Vi tilbyder totalløsninger på badeværelser i områderne omkring Nyborg, Ørbæk, Frørup, Ullerslev, Langeskov, Aunslev, Bovense og Kerteminde.

Læs også om: